Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Επαναπροσδιορισμός προβολής του Τεκτονισμού

 

Ο Τεκτονικός θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί και υπαίτιους θεωρούμε εμάς τους ιδίους και ειδικά τους παλαιότερους που επαναπαυτήκαμε στο μυητικό έργο παραβλέποντας την ουσία και τους σκοπούς για τους οποίους ο Τεκτονισμός αποτελεί διαχρονική αναγκαιότητα. Είναι λυπηρό καθημερινά Αδελφοί ανωτάτου επιπέδου μόρφωσης και με κοινωνική επιφάνεια πρόθυμοι για προσφορά και ανθρωπιστική δράση να αποχωρόυν από τις τάξεις μας ισχυριζόμενοι όχι αδίκως ότι κάθε άλλο παρά τεκτονικό έργο επιτελείται στις συμβολικές Στοές μας. Είναι επίσεις απαράδεκτο μυημένοι στον τεκτονισμό και μάλιστα υψηλόβαθμοι να ντρέπονται ή να φοβούνται το αν γίνει γνωστή η τεκτονική τους ιδιότητα. Αυτοί θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν αυτοπροσδιορίζονται ως Τέκτονες ή αν είναι Τέκτονες.
Για την επίτευξη των πραγματικών σκοπών του θεσμού κρίνουμε απαραίτητο και προτείνουμε να ακολουθείται ένα πρόγραμμα δράσης που θα προτείνεται και θα ανατίθεται σε επεξεργασία σε συνεργαζόμενες Στοές. Σε κάθε θέμα τα συμπεράσματα και οι προτεινόμενοι τρόποι παρέμαβασης που θα προκύπτουν από την επεξεργασία των προγραμμάτων από κάθε Στοά θα ανακοινόνονται και θα προωθούνται σε όλες τις Στοές που θα συμμετέχουν (ανεξαρτήτως Ταγμάτων και Ρυθμών) για περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων και θα ενεργοποιούνται μηχανισμοί υλοποίησής τους με κάθε νόμιμο και ηθικό μέσο.
Απαραίτητη είναι η κοινωνική προβολή μέσω ΜΜΕ και internet με όσον το δυνατό ευρύτερη συμμετοχή των σεναργαζομένων Στοών.