Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΕΚΤΩΝ

 

tris stilesΟ Τεκτονισμός είναι αφιερωμένος στην Αδελφοσύνη του Ανθρώπου. Χρησιμοποιεί τα εργαλεία και τις μεθόδους των αρχαίων αρχιτεκτόνων & τεχνιτών με συμβολικό τρόπο, μέσα σε ένα σύστημα διδασκαλίας το οποίο έχει σαν σκοπό την «οικοδόμηση» του χαρακτήρα και των ηθικών αξιών των μελών του. Μοναδικός στόχος του είναι η καλυτέρευση του ανθρώπου και η ανάπτυξη της διάνοιάς του. Οι δεσμοί της φιλίας, της κατανόησης και της αδελφικής αγάπης έχουν επιζήσει ακόμη και των πιο διαχωριστικών πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών συγκρούσεων μέσα στους αιώνες. Ο Τεκτονισμός δεν υπαγορεύει στα μέλη του τι ακριβώς να πιστεύουν και τι όχι. Ενθαρρύνει τα μέλη του να ασκούν την πίστη, την οποία προσωπικά αποδέχονται, διδάσκει ότι κάθε άτομο μέσα από την αυτο-βελτίωσή του και βοηθώντας άλλους, έχει ως καθήκον να διαφοροποιήσει τον κόσμο προς το καλύτερο, προάγει την αγάπη στον Άνθρωπο και κατά συνέπεια, αναπτύσσει και φιλανθρωπική δράση     

Ο Τεκτονισμός δεν είναι φιλοσοφική θεωρία, αλλά βιωματική εμπειρία που καθοδηγεί μέσω ανθρωπιστικών ιδεωδών την ατομική πορεία εκάστου μέλους του. Το κεντρικό ζήτημα γύρω από το οποίο περιστρέφεται φιλοσοφικά, είναι το περιεχόμενο της ανθρώπινης ύπαρξης και η διεύρυνση της ανθρώπινης συνείδησης και αφορά στη διαλεκτική σχέση μεταξύ της συνειδησιακής πραγματικότητας και της πραγματικότητας του κόσμου

Για να εισέλθει κάποιος στον Ελευθεροτεκτονισμό πρέπει να αποταθεί αυτοβούλως σε κάποιο ήδη μέλος, που θα τον συστήσει και θα τον προτείνει και να κάνει από μόνος του αίτηση εισδοχής στη Στοά της κοινότητάς του.

Γενικές απαιτήσεις

Γενικότερα, για να γίνει Ελευθεροτέκτονας

· Να είναι ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ φύλλου ΚΑΙ να προσέρχεται αυτοβούλως.

· Να πιστεύει σε κάποιο Υπέρτατο Ον, όποια υπόσταση και εάν έχει αυτό για τον καθένα.

  • Να έχει τουλάχιστον το ελάχιστο της αποδεκτής ηλικίας 21 έτη.
  • Να είναι άνθρωπος καλών ηθικών αρχών, καλού χαρακτήρα και καλής φήμης.
  • Να μην είναι άεργος.
  • Να σέβεται την κοινωνία και τους νόμους.
  • Να είναι ψυχικά, διανοητικά υγιής.
  • Να έχει προταθεί από δύο ήδη μέλη της Στοάς, οι οποίοι και εγγυώνται για αυτόν. Ή ΝΑ ΚΑΝΕΙ Αίτηση ενδιαφέροντος μέσω της ιστοσελίδας.

ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ BLOG .