Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεαρών Τεκτόνων της Μ:.Μ:.Σ:.Τ:.Ε

 

ΜΕΓΑΛΗ ΜΙΚΤΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ∆ΙΕΘΝΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ “ΔΕΛΦΟΙ”

 Με αφορμή την διεξαγωγή του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Νεαρών Τεκτόνων ο Εθν:. Μέγ:. Διδ:.  Π.Μ, της  ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 και Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, τόνισε τα εξής:

ΘΕΜΑ : 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεαρών Τεκτόνων

Το Πανελλήνιο Συνέδριο των Νεαρών Τεκτόνων αποτελεί πλέον έναν θεσμό για την Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος. Με ενθουσιασμό και αγωνία τα Νεαρά Μέλη των Σ.Σ.Σττ. μας, προετοιμάζονται για να μας προβάλλουν τις απόψεις τους από το επίσημο βήμα. Εμείς δι’ αυτού, επιτυγχάνουμε μεταξύ άλλων, τρία βασικά αποτελέσματα :

- Πρώτον διδάσκουμε την Ευγενή Άμιλλα και αυξάνουμε την Τεκτονική αλλά και Κοινωνική Παιδεία στα Μέλη μας.

- Δεύτερον απασχολούμε τα «παιδιά μας» με ευγενή και εποικοδομητικά θέματα αποτρέποντάς τα κατά το δυνατόν, από ασχολίες χαμηλού ή βλαβερού επιπέδου.

- Τρίτον δε, επωφελούμεθα του νεανικού σφρίγους και του παλμού τους, ώστε να προσαρμοζόμαστε στην εποχή μας και να προβλέπουμε τις ενέργειές μας για το άμεσο μέλλον, αποφεύγοντας την εμφάνιση απολιθώματος του μακρινού παρελθόντος.

Ο Τεκτονισμός, ως θεσμός προοδευτικός, πρέπει να έχει την ευελιξία προσαρμογής

στην τρέχουσα πραγματικότητα. Στους Νεαρούς και τις Νεαρές μας εμείς διδάσκουμε τον Σεβασμό στην Παράδοση και την Ιεραρχία, αλλά και αυτοί μας διδάσκουν τον τρόπο ενσωμάτωσής μας στην πρόοδο του ανθρώπου όπως εκάστοτε διαμορφώνεται.

Πολύ καλά γνωρίζετε τις μεγάλες προσπάθειες της Μ.Μ.Σ.Τ.Ε. για την επιτυχία του θεσμού.

Την 22α και 23η Μαρτίου 2014 χ. κ.  διοργανώνεται στην Αθήνα η 5η Πανελλήνια

Συνάντησις Νεαρών Τεκτόνων.

Γνωρίζουμε ότι η Αγάπη σας για τον Τεκτονισμό και η Ευαισθησία σας για την Μ.Μ.Σ.Τ.Ε. , αλλά και την Νεολαία της Πατρίδας μας και του Τάγματός μας, είναι μεγάλη.

Βασιζόμαστε στην δική σας βοήθεια ώστε να εκπληρώσουμε τους σκοπούς μας.

Ο Εθν:. Μέγ:. Διδ:.  της 

ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ