Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Εσωτερικοί μας πλανήτες… Εσωτερικά

 

΄΄ Όταν Αγαπάς δεν σκέφτεσαι .

Όταν σκέφτεσαι μοιάζει να μην Αγαπάς .

Όταν Σκεφτείς αφού έχεις Αγαπήσει , καταλαβαίνεις γιατί αγαπούσες .

Όταν Αγαπάς αφού έχεις προηγουμένως σκεφθεί , αγαπάς καλύτερα .

Να ποια είναι η πορεία της προόδου των Ψυχών ΄΄

Elipha Levi .






Από Επιστημονικής – Αστρονομικής πλευράς εσωτερικοί πλανήτες ονομάζονται οι πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος που η τροχιά τους βρίσκεται μεταξύ Ηλίου και Γης .

Οι Εσωτερικοί πλανήτες της Γης που έχουμε την χαρά να μας φιλοξενεί είναι ο Ερμής και η Αφροδίτη οι οποίοι μετά τη Σελήνη, που είναι φυσικός δορυφόρος της και τον Ήλιο ο οποίος είναι το κεντρικό αστέρι του Ηλιακού μας συστήματος, είναι τα πιο γρήγορα σε τροχιά ουράνια σώματα με τον Ερμή να ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή γύρο από τον Ήλιο σε 88 μέρες ενώ η Αφροδίτη σε 225 ημέρες περίπου . Επίσης οι δύο αυτοί πλανήτες είναι στενά συνδεδεμένοι με τον Ήλιο καθώς δεν απομακρύνονται ποτέ από κοντά του. Η μέγιστή απόσταση που μπορεί να έχει ο Ερμής από τον Ήλιο είναι 28ο μοίρες γι’ αυτό και η μόνη δυνατή όψη που μπορούν να σχηματίσουν ο Ήλιος με τον Ερμή είναι αυτή της Συνόδου ενώ η Αφροδίτη μπορεί να απομακρυνθεί λίγο παραπάνω όχι όμως πάνω από 47ο μοίρες ενώ εκτός από σύνοδο μπορεί να σχηματίσει με τον Ήλιο και

όψη ημι-τετραγώνου ( 45ο μοιρών ).

Ο Πλάτων έλεγε : Aεί ο θεός γεωμετρεί.




Ο Ερμής και η Αφροδίτη λόγο της τροχιάς τους ευθυγραμμίζονται με την Γη δημιουργώντας φαινόμενα ανάλογα με εκείνα της έκλειψης Ηλίου .

Αυτό ονομάζετε συνοδική φάση , συμβαίνει μόνο με τους Εσωτερικούς μας πλανήτες ( Ερμή – Αφροδίτη ) και στον μεν Ερμή ο συνοδικός του Κύκλος διαγράφει στον Ουρανό ένα εξάκτινο Αστέρι της δε Αφροδίτης ένα Πεντάκτινο Αστέρι .


Τα δύο αυτά Γεωμετρικά Σχήματα - το Εξάκτινο και το Πεντάκτινο Αστέρι - έχουν συνδεθεί  ανά τους αιώνες με όλες σχεδόν τις Εσωτερικές Διδασκαλίες .

Αγάπη ( Αφροδίτη ) και Νοημοσύνη ( Ερμής ) για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο του Φωτός , της Ζωής …


ο Ήλιος κινείται και πιστοί συνοδοιπόροι και αρωγοί του είναι οι δύο αυτοί εσωτερικοί πλανήτες ενώ όλα αυτά φυσικά μέσα από μια Γεωκεντρική ματιά .


Εσωτερικοί Πλανήτες Vs Εσωτερισμός .



Προσπαθώντας να ταξινομήσουμε τον Ερμή και την Αφροδίτη με βάση τα ζώδια που κυβερνάνε Εξωτερικά – Εσωτερικά και Ιεραρχικά έχουμε τα παρακάτω :

Ο Ερμής κυβερνά :

Εξωτερικά: Διδύμους , Παρθένο .

Εσωτερικά : Κριό ( Ο Κριός είναι το Ιερό ζώο του Θεού Ερμή )

Ιεραρχικά  : Σκορπιό

Η Αφροδίτη κυβερνά :

Εξωτερικά : Ταύρο και Ζυγό

Εσωτερικά : Διδύμους

Ιεραρχικά : Αιγόκερο ( Ο τράγος είναι το Ιερό ζώο της Θεάς Αφροδίτης )

Αυτό που βλέπουμε με μια πρώτη ματιά είναι πως οι δύο αυτοί εσωτερικοί πλανήτες  συνδέονται μεταξύ τους μέσω του ζωδίου των Διδύμων και όπως μας λέει η Αλίκη Μπέιλη το ζώδιο αυτό βρίσκεται πίσω απ’ όλα τα ζώδια και αποτελεί την βάση όλου του ζωδιακού καθώς αυτός βασίζεται στην αρχή της δυαδικότητας , όπως και όλη η Φύση άλλωστε.

Αρσενικό – Θηλυκό, Θετικό – Αρνητικό , Ενεργητικό – Παθητικό , Καλό – Κακό , ΥΙΝ-ΥΑΝG και άλλα πολλά τα οποία υπάρχουν παντού γύρο και εντός μας , ανταγωνίζονται ή συναγωνίζονται , παλεύουν μεταξύ τους ή αλληλοσυμπληρώνονται για να μη μιλήσουμε με πιο χειροπιαστά πράγματα όπως για τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές ας πούμε … οι οποίοι αστρολογικά είναι υπο την δικαιοδοσία του Ερμή και λειτουργούν με βάση το δυαδικό σύστημα , ωστόσο και αυτούς κάποιος πρέπει να τους θέσει σε λειτουργία για να μπορέσουν να αποδώσουν και πάντα με βάση αυτό που θέλει εκείνος που τα βάζει σε κίνηση  για να φέρουν το ανάλογο και επιθυμητό αποτέλεσμα .

Ο Ερμής ο οποίος κυβερνά την Αέρινη Τριπλότητα τον κόσμο δηλαδή των Ιδεών συλλαμβάνει το Θείο σχέδιο για να το θέσει όμως σε πρακτική εφαρμογή χρειάζεται την βοήθεια της Αφροδίτης η οποία κυβερνά την Γήινη Τριπλότητα , τον κόσμο δηλαδή της Ύλης .

Η Αφροδίτη όμως έχει και έναν άλλον πολύ πιο σημαντικό ρόλο να παίξει ως εσωτερικός κυβερνήτης αυτού του ζωδίου και αυτός δεν είναι άλλος από την Αγάπη . Ο θηλυκός αυτός πλανήτης είναι η ψυχή και η καρδιά μας . Μέσω της Αγάπης η σύγκρουση των αντιθέτων παύει να υφίσταται και μόνο για την Αγάπη η Λογική μας αποκτά νόημα .Όταν αγαπάμε ( Αφροδίτη ) μπορούμε και δημιουργούμε βάζοντας όλες τις νοητικές μας διαδικασίες σε κίνηση ( Ερμής ) και επειδή η Αγάπη δεν έχει όρια αφού η έξαρση της Αφροδίτης είναι στους Ιχθύες που είναι το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου το οποίο κουβαλάει στην πλάτη του όλα τα άλλα ζώδια και φυσικά εδώ δεν μιλάμε απαραίτητα για τον ερώτα που είναι μόνο μια από τις εκφράσεις της Αγάπης διότι η αγάπη εκφράζεται υποκειμενικά για τον καθένα  , αγαπάμε π.χ το έτερο μας ήμισυ, την δουλειά μας , την οικογένεια μας …  και αυτό έχει να κάνει με το σύστημα των αξιών μας που αστρολογικά είναι ο 2ος οίκος – Ταύρος άρα υπό την δικαιοδοσία της Αφροδίτης ως φυσικός κυβερνήτης .  Από την άλλη ο Ερμής κυβερνάει αλλά έχει και έξαρση στο ζώδιο της Παρθένου και όπως γνωρίζουμε Παρθένος και Ιχθύες είναι δύο διαμετρικά αντίθετα ζώδια .


Έτσι λοιπόν η χωριστικότητα πρέπει να μετατραπεί σε ενότητα και Αρμονία ενώ τα Δύο πρέπει να γίνουν Ένα και αυτό θα επιτευχθεί δια της ενέργειας του Ερμή , μέσα δηλαδή από την Νοημοσύνη και την Διάνοια και της Αφροδίτης εννοείται , μέσα δηλαδή από την αγάπη η οποία θα έχει ένα πραγματικό – χειροπιαστό αντίκρισμα.

Ύλη είναι μόνο αυτό που οι Σοφοί θέλουν να είναι , έτσι εξηγείτε και το μυστήριο της μετουσίωσης .



Ουσιαστικά η δουλειά και το έργο μας είναι να γνωρίσουμε ( Ερμής ) και να αγαπήσουμε ( Αφροδίτη ) και αγαπώντας κάτι να τολμούμε να το γνωρίσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε και να πάρουμε τα μέγιστα φέρνοντας σε ισορροπία το Λογικό μας κομμάτι ( Ερμής ) με το συναισθηματικό ( Αφροδίτη ) και τα Θέλω μας με τα Μπορώ μας .

Mariana Batzeri