Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Τεκτονικός πίνακας χάραξης

 

H χάραξη κάθε πίνακα είναι μία Μύηση. Είμαστε μαθητές της Τεκτονικής Ατραπού, που μέσα από την κατεργασία του ακατέργαστου λίθου, προσπαθούμε να δούμε τον εσωτερικό μας κόσμο αλλά  και εκείνο που μας περιβάλλει, με μια άλλη οπτική γωνία, αφού έχουμε περάσει από την δοκιμασία του Σκοτεινού Θαλάμου.

Τα πολλαπλά τρίγωνα που υπάρχουν μέσα στην Στοά μας, μας καθοδηγούν στην χάραξη του πίνακα. Το τρίγωνο του Σεβασμίου- Α’ Επόπτη – Β΄ Επόπτη , μας οδηγεί στην εσωτερική χάραξη του πίνακα, μέσω των διδασκαλιών τους που μας μεταδίδουν, άλλωστε είναι το πρώτο φως που ανάβει στην έναρξη των εργασιών, η πρώτη σπίθα χάραξης του πίνακα. Το τρίγωνο των τριών στηλών, Σοφίας, Κάλλους και Ισχύος, αποτελεί το εξωτερικό τρίγωνο, που μας οδηγεί στην εξωτερική χάραξη του πίνακα, που θα μεταδοθεί δια του λόγου, και οφείλει να είναι λιτός, συνεκτικός και  κατανοητός από Μαθητές, Εταίρους και Διδασκάλους.

Αν οι ενέργειες των ανωτέρω τριγώνων ενωθούν μέσω της Τεκτονικής Αλύσου,μεταδίδουν τα   μηνύματα του χαράκτη στα μέλη της Στοάς, αλλά ταυτόχρονα, μέσω του Κόρυμβου, φορτίζει όλη, την Στοά με τις ενέργειες του Τεκτονισμού, εσωτερική εμπειρία, ξένη στον κόσμο των αμύητων, που σκοπό έχουν τον δύσκολο δρόμο προς την Ανατολή, μέσω της στήλης του Βορρά.

 

reemasonastrology.wordpress.com