Λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε την Αστρολογία.
Πώς όμως τη γνωρίζουμε;
Σαν μια "διαδικασία" που ο Αστρολόγος θα μας "πει" το μέλλον μας;
Πού θα πιάσουμε δουλειά, αν θα παντρευτούμε τον καλό μας ή την καλή μας;
Αν θα έχουμε πολλά λεφτά στη ζωή μας, το πότε θα κάνουμε παιδιά, αν θα κάνουμε παιδιά, πότε θα πεθάνουμε.... και τόσα μα τόσα άλλα που αφορούν το πεπρωμένο μας και που θα θέλαμε να γνωρίζουμε, αλλά αδυνατούμε;;;
Θεωρώ πως σύμφωνα με τη Σωκρατική Διαλεκτική, καλό είναι να δώσω κάποιους ορισμούς για την διευκόλυνση μας.
Τι είναι η Αστρολογία;
Είναι η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ επιστήμη που εξετάζει, αναλύει και ορίζει τις επιδράσεις των ουρανίων σωμάτων επάνω σε εγκόσμιες υποθέσεις, οι οποίες συχνά αποκαλούνται και ως πεπρωμένο.
Τι είναι πεπρωμένο;
Είναι η αλυσίδα της ΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ, που παράγει αντίστοιχες σειρές αποτελεσμάτων. Κάθε άνθρωπος (και όχι μόνο) είναι δημιουργός του εαυτού του. Η μελλοντική μας προσωπικότητα είναι αποτέλεσμα του τωρινού τρόπου ζωής μας.
Αρα η τωρινή μας κατάσταση είναι το αποτέλεσμα παρελθόντων καταστάσεων μας, όπως ένα δέντρο αναπτύσσεται απο τον σπόρο που είχε πέσει στη γη, απο ένα άλλο (φαινομενικά) δέντρο.
ΑΡΑ:
Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ είναι η ΕΠΙΣΤΗΜΗ που μας διδάσκει ποιες συγκεκριμένες αιτίες παράγουν κάποιους συνδυασμούς.
Αν λοιπόν κατανοήσουμε το πραγματικό της νόημα, ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΙ να μας παρέχει τα μέσα εκείνα για το πώς θα καθοδηγήσουμε τις μελλοντικές μας γεννήσεις!!!
Η αρχαιότητά της είναι τόσο παλιά, που μπορούμε εύκολα να τη τοποθετήσουμε ανάμεσα στις ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ.
Επί αιώνες παρέμεινε μια μυστική επιστήμη (ειδικά στην Ανατολή) και ακόμα και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η "τελική της έκφραση" ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ έτσι (μυστική δηλαδή). Στη Δύση, η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ έχει φτάσει σε μια "τελείωση", αλλά η ΕΞΩτερική της εφαρμογή, από την ΕΣΩτερική της απέχουν μακριά ακόμα και αυτό οφείλεται στο ότι οι νέο-Αστρολόγοι είναι ΑΜΥΗΤΟΙ ουσιαστικά, στα Ιερά Μυστήρια των Άστρων.
Η Αστρολογία είναι η ΣΟΦΗ μητέρα και παιδί της είναι η Αστρονομία.
Ο Αστρονόμος ήταν ο τίτλος του μεγάλου ιεροφάντη στα ιερά άδυτα της Αιγύπτου, της χώρας των Chemi (Αίγυπτος) όπου και η Ιερή αυτή Επιστήμη αποκαλυπτότανε στον υποψήφιο μυούμενο και αφού είχε πρώτα περάσει από τους εξής βαθμούς:
του ΝΕΟΦΥΤΟΥ,
του ΠΑΣΤΟΦΟΡΟΥ,
του ΝΕΩΚΟΡΟΥ,
του ΜΕΛΑΝΟΦΟΡΟΥ,
του ΚΙΣΤΟΦΟΡΟΥ,
του ΧΗΜΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ.
Τότε μετά από τους έξι πρώτους μυητικούς βαθμούς, ο μυούμενος διδασκόταν τα μυστικά σημεία του Ζωδιακού, μάθαινε τον κυκλικό "χορό των πλανητών" και του απονεμόταν ο χρυσός ΣΤΑΥΡΟΣ!!! (Ταου ή
Τατ)
Η ονομασία που λάμβανε ήταν εκείνη του ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ ή ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ!!!
Απο εκείνους τους μακρινούς χρόνους βλέπουμε την σχέση που είχε η ΧΗΜΕΙΑ με την ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ & την ΙΑΤΡΙΚΗ. Να γιατί ο μέγας και πολύς Ιπποκράτης λέγεται ότι είχε τέτοια πίστη για την ΑΜΕΣΗ σχέση των 2, που έλεγε ότι καλό θα ήταν για τον άρρωστο, να μην εμπιστεύεται Ιατρό που δε γνωρίζει ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.
Και ο Παράκελσος, την ίδια ακριβώς πίστη είχε.
Σύμφωνα μάλιστα με τις κοσμογονικές θεωρίες και απόψεις του, πίστευε πως υπάρχει μια ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ, μια ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ, ανάμεσα στους πλανήτες, τα μέταλλα και τα ιατρικά παρασκευάσματα.
Πίστευε πως οι πλανήτες, βρίσκονταν μέσα στον άνθρωπο, πως υπάρχει μια ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ. Αυτό που αποκαλούμε δηλαδή ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟ και ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ.
Αυτό κατ' επέκταση στις θεωρίες του Παράκελσου, δημιουργούσε μια ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΔΙΟΡΑΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ανάμεσα στις κοσμικές (πλανητικές) θέσεις κάθε περιόδου και στην πορεία τόσο του ανθρώπου ΑΤΟΜΙΚΑ όσο και στο σύνολο της ανθρωπότητας γενικά.
Ο Παράκελσος
Ας δούμε τι λεει ο ίδιος για αυτή τη σχέση μεταξύ Μακρόκοσμου (Ουρανός) και Μικρόκοσμου (Ανθρώπου):
"…Ο Ουρανός είναι ο Ανθρωπος και ο Ανθρωπος είναι ο Ουρανός. ΟΛΟΙ οι Ανθρωποι είναι ο Ενας Ουρανός και ο Ουρανός δεν είναι τίποτα άλλο παρά ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ κάτι τέτοιο ΜΠΟΡΕΙΤΕ να κατανοήσετε γιατί το ένα είναι έτσι και το άλλο αλλιώς…"
Ο Ανθρώπινος Ουρανός κατά το Ρόμπερτ Φλούντ
"…Εκείνο που μπορεί να ανακαλυφθεί είναι η κατανομή της ενεργητικής του επίδρασης…"
"… Ο καθένας έχει ΕΝΑΝ ουρανό, πλήρη, ενοποιημένο και ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ προς την ιδιαιτερότητά του. Κάθε ζωή, λοιπόν, ακολουθεί το δικό της δρόμο, οπότε θάνατος και ασθένεια κατανέμονται άνισα σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τη δράση των ουρανών.
Αν διέθεταν όλοι μέσα τους τον ΙΔΙΟ ΟΥΡΑΝΟ, τότε θα έπρεπε να είναι εξίσου άρρωστοι ή υγιείς. Ομως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και αυτό γιατί η ενότητα του Μεγάλου Ουρανού διασπάται στις διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες μας, εξαιτίας των ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ στιγμών στις οποίες γεννηθήκαμε.
Από τη στιγμή που συλλαμβάνεται το παιδί προσλαμβάνει και το δικό του ουρανό…"
"…Επομένως, ο έναστρος ουρανός ΕΝΤΥΠΩΝΕΤΑΙ στον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ του ανθρώπου. Πρόκειται για ένα θαύμα δίχως όμοιό του! …"
Ο Ουρανός - Μακρόκοσμος κατά τον Ρόμπερτ Φλούντ
Αλλά ας προχωρήσουμε λίγο πιο κάτω. Ας αφήσουμε το Μέγιστο άνδρα του Μεσαίωνα και ας φτάσουμε στο σήμερα.
Τελικά η επιστήμη ΜΠΟΡΕΙ να καταντήσει απάτη, ΜΟΝΑΧΑ αν ο επιστήμονας που τη μελετά και την εφαρμόζει την ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΤΗ. Επιστήμη απο μόνη της απάτη, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
Και επειδή υπάρχουν "αλμπάνηδες", δε σημαίνει ότι η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ είναι άχρηστη...
Ας μη ξεχνάμε ότι για να υπάρχουν τα ΠΛΑΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, υπάρχουν ΣΙΓΟΥΡΑ και τα αληθινά, αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης τους!!!
Υπάρχουν σήμερα όμως πολλοί, σχεδόν όλοι θα έλεγα, σύγχρονοι Αστρονόμοι που αρνούνται στην Αστρολογία το προσδιοριστικό της "ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ".
Ας δούμε λοιπόν μια ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΧΕΣΗ που υπάρχει ΜΕΤΑΞΥ της Αστρονομίας ΚΑΙ της Αστρολογίας.
Η Αστρολογία σε σχέση με την Αστρονομία είναι ότι η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ σε σχέση με τη ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ! Δηλαδή στην Αστρολογία ΚΑΙ την Ψυχολογία οφείλει ο ερευνητής τους να προχωρήσει ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, (του απτού & φυσικοϋλικού) και να εισέλθει στην επικράτεια του υπερβατικού πνεύματος (του αοράτου και για πολλούς ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΟΣΜΟΥ). Αυτό ΕΙΔΙΚΑ για τους σύγχρονους "επιστήμονες" είναι κάτι που ΔΕΝ το κατανοούν και άρα ΔΕΝ το αποδέχονται και εννοώ την ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ…
Να γιατί επίσης, οι σύγχρονοι "επιστήμονες" αρνούνται την ύπαρξη του Θεού, γιατί (κατ' αυτούς) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ και έτσι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να τον εξετάσουν στα εργαστήριά τους…
Η Αστρολογία είναι το πρώτο σκαλοπάτι, στη μεγάλη σκάλα της Εσωτερικής αναζήτησης του κλάδου που ονομάζεται ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ.
Θα πρέπει λοιπόν για να ξεκινήσει κάποιος αναζητητής την αναζήτησή του, να περάσει απο αυτό το πρώτο σκαλί.... λογικό δεν είναι;;;
Ετσι λοιπόν και εγώ, κάποτε μαζί με μια φίλη ξεκινήσαμε να ερευνούμε για τα ζώδια και το ζωδιακό τους κύκλο.
Κάποια στιγμή η φίλη μου αναρωτήθηκε και μου είπε:
"Σκέφτηκες ποτέ, ότι τα σύμβολα των ζωδίων που φαίνονται άσχετα με την ονομασία που φέρουν ίσως να κρύβουν κάποιο εσωτερικό νόημα ή κάποια εσωτερική ερμηνεία που με το πέρασμα των χρόνων να χάθηκε;"
Αυτή η αναρώτηση με έβαλε σε σκέψη.
Θα σας παραθέσω κάποια "αποτελέσματα" της έρευνας μου για το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, για το ζώδιο του Κριού και θέλω να πιστεύω ότι θα σας παρακινήσω και εσάς να ασχοληθείτε με τον ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ των συμβόλων του ζωδιακού κύκλου…
Ο Κριός
Στην μυθολογία αναφέρεται μια γιορτή, τα Κάρνεια, που είναι αφιερωμένη στον Κάρνειο (Κάρνος= κριός)
Ο Απόλλων
Αυτός πιθανολογείται, ότι ήταν ένας κριόμορφος Θεός, ο οποίος αργότερα ταυτίστηκε με τον Απόλλωνα. Μάλιστα πήρε και την επωνυμία Κάρνειος και οικειοποιήθηκε την λατρεία και τις γιορτές του προκατόχου του.
Επίσης και ο Ερμής υπήρξε σε διάφορες παραστάσεις ως κριοφόρος…
Ο Ερμής
Η μυθολογία αναφέρει "τον κριό με το χροσόμαλλο δέρας", το κριάρι που γεννήθηκε απ' τον γάμο του Ποσειδώνα (σε μορφή κριαριού) και της Θεοφάνης, δηλαδή εκείνης "που εμφανίζεται σαν Θεά" ή που "κάνει έναν Θεό να εμφανιστεί".
Ο Ιάσων και το Χρυσόμαλλο Δέρας
Ο Κριός ως ζώδιο στην πολυθεϊστική Αρχαία Ελλάδα αλλά και στη Ρώμη αντιστοιχούσε στη Θεά Αθηνά και στους Αιγύπτιους αντιστοιχούσε στον Κερασφόρο Θεό Άμμων που αναγραμματιζόμενο το όνομα του Θεού Αυτού, μας δείχνει μια ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΑΜΜΩΝ = ΜΟΝΑΣ αλλά και ΑΜΝΟΣ!)
Η Πάνοπλος Θεά Αθηνά
Εάν χωρίσουμε τον άνθρωπο σε 12 μέρη, ο Κριός αντιστοιχεί στην ΚΕΦΑΛΗ του άνθρώπου.
Τώρα τι έχουμε συγκεντρώσει;;;;
Έχουμε τον ΚΕΡΑΣΦΟΡΟ θεό της Σοφίας ΑΜΜΩΝ για τους Αιγυπτίους και την φέρουσα ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ θεά της Σοφίας ΑΘΗΝΑ για τους Έλληνες
Οι ζωδιακές αντιστοιχίες στο Ανθρώπινο σώμα
Ο Κερασφόρος Θεός Άμμων
Αλήθεια, πώς εμφανίστηκε η θεά Αθηνά;;;
Η μυθολογία λεει πως με ένα σφυρί ο Ήφαιστος, ΑΝΟΙΞΕ το ΚΕΦΑΛΙ του πατέρα της Αθηνάς, Δία και μέσα απο αυτό ( το κεφάλι), πάνοπλος ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ η θεά της Σοφίας του Διός.
Σχετικά με το Χρυσόμαλλο Κριάρι που μετέφερε τον Φρίξο και την Έλλη στη Κολχίδα, ένα στοιχείο του μύθου που είναι σημαντικό για να καταλάβουμε κάποια χαρακτηριστικά του ζωδίου είναι το γεγονός ότι εκεί στη Κολχίδα, ο Φρίξος ΕΘΥΣΙΑΣΕ το Κριάρι στον Δία. 'Ενα ακόμα λοιπόν στοιχείο του Κριού είναι και η ΘΥΣΙΑ.
Η γέννηση της Αθηνάς από τον Μιχαήλ Μάγιερ
Αλλά ακόμα και στην Χριστιανική πίστη έχουμε να κάνουμε με έναν "Ποιμένα" με ένα "Ποίμνιο" και με τον "Αμνό τον Εσφαγμένο & Θυσιασμένο"…
Αν ανατρέξουμε στην Εβραϊκή παράδοση θα δούμε τον ΙΑΚΩΒ με τα 12 παιδιά του.
Ο Ιακώβ λοιπόν λεει για τον γιο του τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ, όταν ευλογεί τα παιδιά του:
"...Θα μαίνεται σαν ΛΥΚΟΣ την αυγή,
θα καταβροχθίσει τη λεία του και το βράδυ
θα μοιράζει τα λάφυρά του..."
Το "παράδοξο" είναι πως το ζώο εκείνο που είναι πιο κοντά στον κυρίαρχο πλανήτη του κριού, τον ΑΡΗ, είναι ο ΛΥΚΟΣ!
Οι Εβραϊκή παράδοση θέλησε να μας φανερώσει ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ την ΑΡΝΗΤΙΚΗ επίδραση που μπορεί να φέρει ο κυρίαρχος πλανήτης του Άρη στο ζώδιο του Κριού.
Γι' αυτό και στη Καινή Διαθήκη παραβολικά αναφέρεται η φράση: " Ο λύκος με ένδυμα προβάτου"
Αυτό θα μπορούσε να είναι και το γνωστό μας "παραμύθι" της ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΝ ΛΥΚΟ!!!
Η κοκκινοσκουφίτσα & ο κακός ο λύκος
Ο Κυρίαρχος πλανήτης του Κριού, ο Άρης και είναι ΚΟΚΚΙΝΩΠΟΣ στο χρώμα.
Ο Κοκκινωπός - Αιματώδης πλανήτης Άρης
Ο λύκος όπως προείπα είναι η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ φύση του κριού που δεν σκέφτεται δεύτερη φορά την επίθεση. Κατεβάζει το κεφάλι και ορμά.
Το αποτέλεσμα;;;
Αφού πρώτα η ΗΡΕΜΗ φύση του κριού (ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ) εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, πέφτει θύμα του "κακού της" εαυτού, του λύκου.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ για να τον εξαλείψει (τον κακό της εαυτό);;;
Ποιος ξέρει....
Να γιατί μια φράση που θα μπορούσε να ισχύει για τους Κριούς είναι:
" Ο θάνατός σου, η ζωή μου"
Τα κέρατα λοιπόν έχουν να κάνουν με τον Κριό, αλλά και με τον Ταύρο και με τον Αιγόκερο.
Στα Λατινικά το κέρατο είναι CORNU. Aυτό μας θυμίζει λίγο την επίσης Λατινική λέξη CORONA, που σημαίνει ΣΤΕΜΜΑ.
Αν ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΜΕ τώρα τη λέξη,
CORNUS θα βρούμε τη λέξη CRONUS.
Και ποιός άλλος δεν είναι ο ΚΡΟΝΟΣ παρά ο ΧΡΟΝΟΣ.
Να ποιός είναι ο ΠΡΩΤΟΣ αστερισμός του ζωδιακού, αυτός που ΔΗΛΩΝΕΙ την ΑΡΧΗ του νέου ΚΥΚΛΟΥ...
Ο Κρόνος και η νέα ζωή
Άλλωστε η φράση "νέος κύκλος" θα μπορούσε να σημαίνει το Νέο Κύκλο Γέννησης, δηλαδή να περικλείει εντός της την έννοια της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ.
Για να δούμε ευσταθεί η υπόθεση αυτή;
Στα Γερμανικά η λέξη "Seelenwanderung" ορίζετε ως "Η Ψυχή που Οδοιπορεί".
Και αυτή άλλωστε είναι η έννοια της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ:
η Ψυχή που ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ (οδοιπορεί), μέσα σε ΝΕΟ σώμα.
Στην Αγγλική απόδοση του όρου ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ, βρίσκουμε τη λέξη REINKARNATION της οποία λέξης η ανάλυση μας αποκαλύπτει τα εξής:
REIN-KARNA-TION
Η λέξη ΚΑΡΝΑΚ (CARNAC) είναι όνομα μιας περιοχής της Γαλλικής Βρετάνης, όπου έχει βρεθεί ένα μεγαλιθικό μνημείο, ναός κυκλώπειας κατασκευής, που ήταν αφιερωμένος στον 'Ήλιο και στον ΔΡΑΚΟΝΤΑ!
Μια άποψη του Ηλιακού μνημείου του Carnac στη Βρετάνη
Χτίστηκε από τους ιερείς του Ηλίου Δράκοντα.
Και ο Δράκοντας είναι το σύμβολο του Θώθ - Ερμή.
Οι Ιεροφάντες της Αιγύπτου, αποκαλούσαν τον εαυτό τους "Γιο του 'Οφι Θεού, γιο του Δράκοντα".
Οι ΔΡΥΙΔΕΣ των Κελτικοβρετανικών περιοχών, φώναζαν:
"Είμαι ένας Όφις, είμαι ένας Δρυίδης".
Το έλεγαν όλοι τους αυτό, γιατί ο ΟΦΙΣ και ο ΔΡΑΚΟΣ, είναι σύμβολα της ΣΟΦΙΑΣ (θυμηθείτε την θεά Αθηνά που προανέφερα), της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ και της ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ.
'Οπως το φίδι αποβάλλει το παλιό του δέρμα για να αποκτήσει νέο, έτσι και η Ψυχή του ανθρώπου, αποβάλλει το παλαιό σώμα που έχει φθαρεί, για να ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙ (REIN-KARNA(Κ)-TION), σε ένα νέο σώμα!!!
REINKARNATION όπου Rein = καθαρό, karna = όλα τα παραπάνω και tion = είναι η κατάληξη του ουσιαστικού....
Ο Δράκος της Σοφίας
Κλείνοντας, θα ήθελα να προβληματίσω λίγο την Χριστιανική δογματική πίστη που καταδικάζει τόσο τους Αστρολόγους όσο και την ίδια την Αστρολογία.
Πριν λοιπόν καταδικάσει τους Αστρολόγους και την Ιερή Επιστήμη των Άστρων, οφείλει να αναθεωρήσει τον ίδιο της τον εαυτό…
Γιατί είναι οξύμωρο το σχήμα να καταδικάζει την ιερή επιστήμη εκείνων που προσκύνησαν τον Ιησού όταν γεννήθηκε!!!
Ήταν ή δεν ήταν ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ και αναφέρομαι φυσικά στους Μάγους με τα δώρα.
Και πριν προλάβει να απαντήσει (η εκκλησία), να της υπενθυμίσω το απολυτίκιο των Χριστουγέννων που ψέλνεται ΚΑΘΕ Χριστούγεννα στους ιερούς ναούς μας:
Η γέννησίς Σου, Χριστέ ο Θεός ημών,
ανέτειλε τω κόσμω το φως το της γνώσεως
εν αυτή γαρ οι τοις άστροις λατρεύοντες
υπό αστέρος εδιδάσκοντο
Σε προσκυνείν, τον ήλιον της δικαιοσύνης,
, και Σε γιγνώσκειν εξ ύψους ανατολήν.
Κύριε δόξα σοι.
Το προσκύνημα των 3 Μάγων στον Μέγα Αρχιερέα, υπό το φως του Άστρου
Τι θέλω να πώ με αυτό;
Μα το προφανές, πώς η θρησκεία μας είναι μια ΗΛΙΟΛΑΤΡΙΚΗ θρησκεία που οι πρώτοι πατέρες της, κατείχαν την Ιερή Επιστήμη των Άστρων και σύμφωνα με αυτήν (την Αστρολογία) θέσπισαν ύμνους, εορτές κλπ μέσα στον ιερό της κανόνα.
Ο Αγ. Θωμάς ο Ακινάτης
Και ως επιστέγασμα της παραπάνω τοποθέτησής μου, επικαλούμαι απόσπασμα από τα ΑΠΑΝΤΑ, τομ. 3 του Αγ. Θωμά του Ακινάτη, εκείνου του μεγάλου ρωμαιοκαθολικού θεολόγου, που αναφέρει το εξής:
"…Τα ουράνια σώματα είναι η αιτία όλων όσων συμβαίνουν σε αυτόν τον υποσεληνιακό κόσμο. Επιδρούν ΑΜΕΣΑ στις ανθρώπινες πράξεις, αλλά δεν είναι αναπόφευκτα όλα τα αποτελέσματα που προκαλούνται από αυτά…"
Είναι πράγματι πολλά που θα μπορούσα να επικαλεστώ σχετικά με την αστρολογική επιστήμη και την χριστιανική δογματική πίστη. Όμως καλύτερα θα ήταν αυτό να είναι ένα θέμα για κάποιο επόμενο ίσως άρθρο του Mystica.gr
Κλείνοντας θα ήθελα να θέσω απλά μια αναρώτηση, λόγω και των ημερών του Πάσχα που όλοι μας περάσαμε.
Θανάτω θάνατον πατήσας
Εκείνος που θα αμφισβητήσει τα παραπάνω και που με πολύ αφέλεια θα τα αποδώσει στη "τύχη", ας μας πει με ποιόν τρόπο ορίζεται η εορτή του Πάσχα, μια εορτή που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι "κινητή".
Αλήθεια, γιατί είναι λοιπόν "κινητή" και από ποιες παραμέτρους ορίζεται;;;
Ας ευχηθώ ότι επιτέλους κάποια στιγμή, θα εκλείψουν όλοι αυτοί που εκμεταλλεύονται την ευπιστία του κόσμου, τις ανασφάλειές του και που υπό το ένδυμα του αστρολόγου, θησαυρίζουν εις βάρος μιας πανάρχαιης και ιερής επιστήμης, της Ιερής Επιστήμης των Άστρων
***
Κέλσος ο Φιλαλήθης http://www.e-zine.gr