Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Όλα είναι στο Νου σας

 

clip_image002 «Όλα είναι στο Νου σας» δεν είναι μόνο το όνομα της εκπομπής που ο Tag και η Judith Powell παρουσιάζουν στην Αμερικανική τηλεόραση. Είναι επίσης η φιλοσοφία της δουλειάς τους, η αποτελεσματι­κότητα της οποίας δοκιμάστηκε προσωπικά από τον ίδιο τον Tag όταν πριν από 20 χρόνια θεράπευσε με τις δυνά­μεις του Νου του το πόδι του. Αν και η οστεομυελίτιδα από την οποία έπασχε φυσιολογικά θεραπεύεται με πενι­κιλίνη ή Keflex, ο ίδιος είχε δοκιμάσει κάθε είδους αντι­βιοτικής θεραπείας και ακτινοβολίες αλλά χωρίς αποτέ­λεσμα μέχρι που ο γιατρός του σήκωσε τα χέρια και του ζήτησε να εισαχθεί στο νοσοκομείο όπου θα του αφαι­ρούσαν το πόδι του, θα το υπέβαλλαν σε υΨηλή θερμο­κρασία για 24 ώρες, στη συνέχεια θα το έψυχαν για 30 μέρες και τέλος θα το επανασυγκολλούσαν με την... ελπί­δα να

γίνει κάτι "
Εκείνη η νύχτα για τον Tag ήταν η πιο κρίσιμη της ζωής του. Ήδη μελετούσε τις δυνάμεις του Νου για πολλά χρόνια.
"Πραγματικά, πιστεύω όσα διδάσκω;" αναρωτή­θηκε. "Αν ναι, τώρα είναι η στιγμή να εφαρμόσω τη θεω­ρία στην πράξη".
Στη συνέντευξή του μαζί μας, με το χιούμορ που Τον διακρίνει μας αφηγείται τι ακολούθησε:
"Χρησιμοποίησα τη Νοερή Απεικόνιση σε κατά­σταση βαθιάς χολάρωσης του Νου. Κάλεσα τα λευκάαιμοσφαίρια -αυτά που πολεμούν τον καρκίνο- τους έβα­λα αστραφτερές λευκές πανοπλίες, τα εξόπλισα με με­γάλα άσπρα σπαθιά, τους έδωσα να ιππεύσουν μεγάλα άσπρα άλογα και τα απέστειλα να πολεμήσουν σκελετωμένα, κακο-εξοπλισμένα κύτταρα της οστεομυελίτιδας. Επακολούθησε μεγάλη μάχη, πήρα κι εγώ ο ίδιος προσωπικά μέρος και πολέμησα κρατώντας αυτό που σήμερα ονομάζουμε "το ξίφος του φωτός". Στις 3.00 το απόγευμα την άλλη μέρα σταμάτησε το πύον που έτρε­χε ασταμάτητα. Οι πληγές στο γόνατο άρχισαν να κλεί­νουν κι από τότε δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με το γόνατό μου από το 1978. Κι όλα αυτά με μία και μοναδι­κή συνεδρία ισχυρής Νοερής Απεικόνισης".
Ο Τag και η Judith Powell πιστεύουν ακράδαντα στη δύναμη της Νοερής Απεικόνισης και με το δίκιο τους. Οι ίδιοι έχουν δουλέψει στο πλευρό του Carl Simonton, ΜD, του διάσημου ογκολόγου που δέχεται μόνο καρκινο­παθείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του καρκί­νου. Ο Carl και η σύζυγός του Stephanie Simonton, όπως είναι γνωστό, εκπαιδεύουν τον ασθενή να ακολουθεί μια ισορροπημένη. διατροφή, να ασκείται και να χρησιμοποιείτε Νοερή Απεικόνιση έτσι ώστε να πετύχουν τη συνεργα­σία του Σώματος και του Νου στην καταστροφή των καρ­κινικών κυττάρων.
Μας λέει ο Τag:
"Δουλέψαμε μαζί με τον Dr. Simonton με καρκι­νοπαθείς που τους είχαν επισήμως δοθεί 3 με 18 μήνες ζωής. Αυτό που είδαμε ότι έλειπε από τη θεραπεία ήταν η εκπαίδευση των ασθενών στη Νοερή Απεικόνιση.

Κάποιοι από τους ασθενείς μου έλεγαν ότι ήξεραν τι να οραματιστούν, αλλά δεν ήξερα πως να το οραματιστούν. Κι αν δεν μπορούσαν να οραματισθούν, ένιωθαν πως πέθαιναν.
Από εκείνη την ημέρα και μετά, άρχισα την έρευ­νά μου για μια στρατηγική οραματισμού που να απευ­θύνεται σ' εκείνους τους ανθρώπους που δεν είχαν το φυσικό χάρισμα να το πετύχουν. Στο σεμινάριό μας Total Mind οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τον τρισδιάστατο, χρωματικό, πολυ-επίπεδο οραματισμό... Τη "Νοερή Απει­κόνιση". Ο οραματισμός είναι το εργαλείο να κατευθύ­νουμε την εσωτερική μας συνειδητότητα να επιθυμεί και να αποκτά την υγεία. Ο οραματισμός είναι το έσχατο και το μοναδικό εργαλείο για την υγεία μας!"
Μπορείτε να μας μιλήσετε για περιπτώσεις ασθενών σας που θεραπεύτηκαν από τον καρκίνο;
"Μετά από σύσταση του Dr. Simonton, μια νο­σοκόμα, η Peggy Paul, απευθύνθηκε σε μένα για θερα­πεία και εκπαίδευση στον οραματισμό. Η Peggy είχε καρκίνο που είχε εξαπλωθεί σε όλα τα ζωτικά όργανα του σώματός της. Είχε δεχθεί ακτινοβολίες και χημειο­θεραπεία στον ανώτατο βαθμό και πλέον το μόνο που της έμενε ήταν να φύγει από το νοσοκομείο, να πάει σπίτι και να περιμένει το μοιραίο. Από το νοσοκομείο ήλθε κατευθείαν στην ομάδα μου. Ήταν απόλαυση να την παρακολουθείς έτσι όπως ρουφούσε και δούλευε κάθε μου λέξη. Ακολούθησε τις οδηγίες κατά γράμμα και το ιατρικό θαύμα έγινε. Ο καρκίνος άρχισε να υπο­χωρεί. Πρώτα ο αριστερός πνεύμονας καθάρισε εντε­λώς. Μετά όλο της το-σώμα.. Οι εβδομαδιαίες ακτίνο­γραφίες ήταν η απόδειξη των αποτελεσμάτων του ορα­ματισμού καθώς κατέστρεφαν τα καρκινικά κύτταρα';.
Η περίπτωση της Ρeggy έχει δημοσιευθεί σε πολ­λά περιοδικά και εφημερίδες, ο δε Dr. Norman Vincent Peal, γνωστός συγγραφέας, αφιέρωσε ένα κεφάλαιο για την Peggy Paul στο βιβλίο του Dynamic Imagery. Μόνο που παρέλειψε να αναφέρει τη συμμετοχή του Tag Powell στην όλη θεραπεία. Ο ίδιος ο Tag αφιέρωσε ένα από τα επόμενα βιβλία του με τίτλο "Βάλε τα χρήματά σου εκεί που είναι ο νους σου", στην Peggy Paul.
Όμως η Peggy δεν είναι η μόνη που κέρδισε την υγεία της παρακολουθώντας τη δουλειά του Tag. Πολλοί απ' αυτούς που συμμετέχουν στα σεμινάρια του Tag και της Judith Powell αναπτύσσουν νέες ικανότητες, τεχνι­κές και στρατηγικές. Πολλοί βελτίωσαν την όρασή τους. Άλλοι απαλλάχτηκαν από ισχυρούς πονοκεφάλους ή έδω­σαν λύση σε προβλήματα όχι μόνο υγείας αλλά και κρίσι­μων επιλογών στη ζωή τους.
Ο Tag δεν σε καταπλήσσει μόνο με την αποτελε­σματικότητα της πολυ-επίπεδης νοερής απεικόνισης που

εφαρμόζει στη δουλειά του. Είναι και ο ίδιος "πολυ-επί­πεδος". Με την ίδια ευκολία και άνεση που κινείται στις τηλεοπτικές του εκπομπές, τα προγράμματα ραδιοφώ­νου, τις ομιλίες και τα σεμινάριά του, κινείται και στον χώρο της επιστήμης όπου σχεδίασε πυραύλους και ανέ­πτυξε πολλά προγράμματα χαμηλού κόστους ερευνητι­κών εργαλείων για πανεπιστημιακή χρήση στον χώρο της έρευνας. Ανάμεσά τους ένας επιταχυντής πυραύλων που μετρά την βαρυτική δύναμη, το Blinkin' Beacon, ένα μι­κρο-κύκλωμα για ανίχνευση ταχύτητας ειδικά για πυραύ­λους κλπ.
"Το σχέδιό μου για έναν προωθητήρα πυραύλου με πα­γκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας εξετάστηκε από τη NASA αλλά το σημερινό διαστημόπλοιο σχεδιάζεται πάνω σε μια εντελώς διαφορετική ιδέα". μας λέει ο ίδιος.
-Τι σας φέρνει από το ένα πεδίο αναζήτησης στο άλλο;
"Είμαστε όλοι μας πολυ-τάλαντα όντα. Το πρό­βλημα είναι ότι οι περισσότεροι από μας περιοριζόμαστε σε ένα κουτί με την ταμπέλα "ΦYΣIOΛOΓlKOΣ". Βάζουμε οι ίδιοι όρια στον εαυτό μας και δεν πειραματιζόμαστε με τη ζωή. Αρκούμαστε σε μια δουλειά ή σε μια καριέρα. Η σύζυγός μου και εγώ συνεχώς διευρύνουμε τις σφαί­ρες των ενδιαφερόντων μας. Για παράδειγμα ενώ χρησι­μοποιούμε κομπιούτερ εδώ και πολλά χρόνια. ο ίδιος πρό­σφατα oλoκλήρωσα τις σπουδές μου σαν σύμβουλος Marketing στo Internet".
Αλλά και η Judith ακολουθεί τον Tag. Εκτός από τις βασικές της σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Οχάιο και την εκπαίδευσή της στον Νευρολωσσικό προγραμματισμό, πήρε το πτυχίο της στην κηπουρική από το Πα­νεπιστήμιο της Φλόριντα και έχει πτυχίο Bachelor στο χρώμα και σχέδιο και έχει παρακολουθήσει μαθήματα για να περνάει πλακάκια. Η ίδια έχει στρώσει με πλακάκια το . σπίτι τους που είναι πάνω από 2.000 Τ.μ. στο Petersburg, της Φλόριvτα, έχει σχεδιάσει τον υπέροχο κήπο τους και έχει κάνει την εσωτερική διακόσμηση. '
"Ξέρουμε ότι ο καθένας μας έχει πολύ περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα απ' όσα χρησιμοποιούμε σ’όλη μας τη ζωή... Γιατί λοιπόν να μην τα εκμεταλλευτούμε;’’ μας λενε.
Όμως η λίστα δεν σταματάει εδώ. Ο Τag ήταν κωμικός ηθοποιός, πράγμα που όπως ίδιος εξομολογείται τον έχει βοηθήσει πολύ στα σεμινάριά του.
"Η χρήση του κωμικού στοιχείου όταν διδάσκεις "βαριές έννοιες" βοηθά τον μαθητή να χαλαρώσει και να διατηρεί υψηλό ενδιαφέρον. Όταν ο Νους είναι χαλαρός μαθαίνεις γρηγορότερα, φθάνεις πιο εύκολα σε βαθιά επίπεδα συνειδητοποιήσεων και διατηρείς τις πληρoφoρίες. Και βεβαίως τα χρόνια που ασχολήθηκα με την κωμωδία με έχουν βοηθήσει να ανακαλύπτω το χιούμορ σε όλα ακόμα και να βοηθήσω την Judith να αναπτύξει τη δική της αίσθηση χιούμορ και να εκλεπτύνει τη φυσική της καταπληκτική αίσθηση του χρόνου".
Και βεβαίως παράλληλα γράφουν τα βιβλία τους πάνω από 50 τίτλους μέχρι σήμερα εκ των οποίων το «Η Μέθοδος Σίλβα για το 2000" έχει πουλήσει παvώ από" 1.000.000 αvτίτυπα κι έχει μεταφραστεί σε 27 γλώσσες στην ελληνική αγορά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις, "ΔΙΟΠΤΡΑ’’. Διατηρούν τον δικό τους εκδοτικό oίκο toρ of the Mountain Publishing" με πάνω από 160 προϊόvτα (κυρίως από τον χώρο της Νέας Εποχής) και είναι ιδιοκτήτες, πέντε επιχειρήσεων που τις διευθύνουν οι ίδιοι.

-Τι σοφία έχετε αποκομίσει μέσα απ' όλες αυτές τις δραστηριότητές σας;
"Οφείλει κανείς να βρίσκει την ομορφιά στη γνώση και τη σοφία που έχει αποκομίσει. Να συνδυάζει, το Σώμα, το Νου και το Πνεύμα σε ότι κάνει το σύνθημά μας είναι "Να είσαι όλα όσα μπορείς να είσαι" Επίσης το γεγονός δεν είναι από μόνο του σημαντικό, αλλά η αντίδρασή σου στο γεγονός. Όταν μαθαίνουμε από το Ι γεγονός, δεν επαναλαμβάνεται υπάρχει ανάπτυξη".
Παρ' όλες όμως τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, οι Powell βρίσκουν χρόνο για παιγνίδι.
"Πήγαμε στην έκθεση της Φλόριντα, μας λέει η Judith, πριν από λίγες μέρες και είδαμε μια αγελάδα vα γεννά δίδυμα, χαρήκαμε τα υπέροχα ξυλόγλυπτα που είχαν γίνει με αλυσσοπρίονο, χειροκροτήσαμε τα γουρουνάκια που έτρεχαν να πιάσουν τα σοκoλατένια μπι­σκότα, παρακολουθήσαμε έναν ταχυδακτυλουργό να με­ταμορφώνει ένα γιγαντιαίο macaw σ' ένα πύθωνα αλμπίνο 15 ποδών και απολαύσαμε τον τραγουδιστή Tony Bennett. Όπως βλέπετε, απολαμβάνουμε τα απλά πράγ­ματα στη ζωή μας".
Και οι δύο δηλώνουν πανευτυχείς που έχουν ο ένας τον άλλο και δεν χρειάζονται άλλη διασκέδαση - αν και τον τελευταίο καιρό προσπαθούν να το αλλάξουν και καλούν όλο και περισσότερους φίλους στο σπίτι τους.
Ο Tag έχει αναλάβει το μαγεί­ρεμα -αν και μια φορά την εβδομάδα παίρνει "άδεια" και τρώνε έξω στο εστια­τόριο-. Η Judith τα ντουλάπια, ράφια κλπ., ό, τι έχει να κάνει με την οργάνω­ση, πράγμα που της αρέσει. .
Η λέξη "ρουτίνα" τους είναι άγνωστη. Τους αρέσει να δουλεύουν τη νύχτα, όταν όλα ησυχάζουν, και συχνά πηγαίνουν για ύπνο στις 5.00 το πρωί.
"Μας φαίνεται πως όταν όλοι, πάνε για ύπνο, η δημιουργικότητά μας" αυξάνεται Λες και ησυχάζει ο θόρυβος του Νου. Άλλοι φιλόσοφοι όπως ο Walter Russell, ο Wallace Wattles και ο James Allen, σηκώνονταν νωρίς το πρωί πριν ο κόσμος ξυπνήσει και είχαν "αγνές, αληθινές" ιδέες. Εμείς αποφα­σίσαμε να μένουμε απλά ξύπνιοι μέχρι τις πρωινές ώρες και να εμπνεόμαστε" μας λένε.
Έχοντας υλοποιήσει περίπου το 90% των στόχων τους, ζουν τη ζωή που θέλουν στο υπέροχο σπίτι τους στο Petersburg παρέα με τα τρία τους σκυ­λιά κι ένα ιγκουάνα που ζει στο περιβόλι τους στον μπροστινό κήπο.

"Τα σκυλιά μας είναι "τα παιδιά" μας. Όλη μας η ζωή είναι οργανωμένη γύρω από τις ανάγκες τους. Πιστεύω πως τα ζώα εκφράζουν τα συναισθήμα­τά μας. Ένας δύστροπος σκύλoς ή γάτα συνήθως ζει σε μια δύστροπη οικογέ­νεια. Εμείς καλύπτουμε και τα τρία επί­πεδα μάθησης μέσα από τα τρία μας σκυλιά: Το σωματικό (η θεά Ίσιδα), το Νοητικό (ο Σιντάρτα Βούδας) και το Πνευματικό (ο Μάστερ, ο Πεφωτισμέ­νος). Όπως βλέπετε, μας λέει η Judith, τους έχουμε δώσει αντίστοιχα ονόματα. Και προσωπικά μετράω την πρόοδό μου από τη συμπεριφορά τους και ~ς αντιδράσεις τους. Και οι τρεις τους έρχονται στα ονειρά μου και μου μιλάνε. Είναι πολύ ψυχικά".
Η Judith εξομολογείται ότι για να βρει τον τέλειο σύντρoφo της ζωής της, τον Tag, εφάρμοσε συγκεκριμέ­vη νοητική τεχνική.
"Επειδή ποτέ δεν είχα παντρευτεί πριν, ήθελα να πετύχω τον τέλειο γάμο απ' την αρχή. Έτσι, προγραμ­μάτισα το Νου μου να βρει τον Tag όταν ήμουν 23 χρο­νών και μέσα σε 3 μήνες εμφανίστηκε στη ζωή μου με όλες τις ιδιότητες που ήθελα. Συναντηθήκαμε σε μια σειρά μαθημάτων που ο Tag δίδασκε όταν ήμουν φοιτήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο και στο τέλος του τριμήνου που διήρκεσαν τα μαθήματα, ήμασταν μαζί. Από τότε ταξιδεύουμε, διδάσκουμε και είμαστε μαζί 24 ώρες το 24ωρο. Μάλλον είμαι πολύ "καλή στον προ­γραμματισμό. Αν ήταν και λίγο πιο οργανωμένος στα πράγματά του θα ήταν τόσο τέλειος που πιθανόν να με­τατρεπόταν σε "Φως και να τον χάναμε στα Πνευματικά Βασίλεια", τελειώνει χαριτολογώντας.
Είναι αλήθεια πως ο Tag δεν είναι ιδιαίτερα φίλος της τάξης. Ειδικά στον τρόπο που γράφει. Μας λέει ο ίδιος:
"Σκέφτομαι σκόρπια και συχνά αρχίζω να γράφω ένα βιβλίο από τη μέση και τυχαία διαλέγω το κεφάλαιο που θα γράψω στην συνέχεια. Ευτυ­χώς που υπάρχει και η Judith που περ­νάει όλα μου τα κείμενα, οργανώνει τη ροή και με κρατά σε συγκεκριμένα πλαίσια. Συνήθως γράφουμε χωριστά ένα κομμάτι και μετά το κοιτάζουμε μαζί για να υπάρχει ομοιογένεια. Η δική μου προσφορά στην Judith είναι ότι την βοηθώ να εκφράζει απλά τις πολύ περίπλοκες ιδέες της. Όμως μοιάζουμε τόσο πολύ στο γράψιμο που' συχνά δεν μπορώ να διακρίνω ποιος έγραψε αρχικά τι".
Η συζήτηση μαζί τους ρέει τόσο άνετα και είναι αφάνταστα συγκινητι­κό να διακρίνεις την ευαισθησία, τον σεβασμό και την αγάπη που έχουν" ο ένας για τον άλλο.
''Ο Tag είναι ο τέλειος σύντρο­φός μου. Το τέλειο συμπλήρωμα. Το "άλλο" μισό του όλου μου. Χρειάζεται να πω περισσότερα;" μας λέει η Judith.
Και ο Tag συμπληρώνει:
"Η Judith είναι η σύζυγός μου', ο καλύτερος φίλος μου, η αγαπημένη μού, αυτή που με παρακινεί να κάνω πράγματα, η πυξίδα μου, η συνέται­ρός μου και η καρδιά μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυ­τήν".
Θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες μαζί τους. Τελειώ­νοντας τη συνέντευξή μας, όμως, ζη­τάμε από τους Powell να περιγράψουν υε λίγα λόγια την δουλειά τους.
"Πρακτική μεταφυσική που στηρίζεται σ' εκτε­ταμένη έρευνα", μας λένε. Και συνεχίζουν: "Να θυμόμα­στε ότι το "μετα-" σημαίνει πέρα από, παράλληλα με. Δεν μπορείς να χωρίσεις τη Φυσική από τη Μεταφυσική. Εί­ναι η ίδια "δύναμη" χρησιμοποιώντας διαφορετική λέξη.