Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Περί Συμβόλων

clip_image002 « Σύμβολον είναι σημείον ή σχήμα ή παράστασις ή λέξις δι’ ων εμφαίνεται ή εκφράζεται αφηρημένον τι, ιδέα τις, ή υπεραισθητόν τι ή πνευματικόν σημείον κατά συνθήκην ή κατά τρόπον ευνόητον υποδηλούν ωρισμένην έννοιαν, πρόσωπον, πράγμα ή γεγονός».

Η ελευθερία στην ερμηνεία ενός συμβόλου είναι σχετική και περιορισμένη. Υπάρχουν όρια που καθορίζονται άλλοτε από την ιστορική εξήγηση,τις χαρακτηριστικές του ιδιότητες ή στοιχεία ωστε να αποφεύγονται ερμηνείες λανθασμένες ή φανταστικές.

clip_image004 Ο ΑΛΜΠΕΡΤ ΠΑΙΚ γράφει ότι ο Τεκτονισμός ακολουθεί τον αρχαίο τρόπο διδασκαλίας. Τα σύμβολά του είναι οι οδηγίες τις οποίες δίνει. Και οι διαλέξεις είναι συνήθως μερικώς και ανεπαρκώς προσπάθεια μιάς πλευράς για την ερμηνεία αυτών των συμβόλων. Αυτός ο οποίος επιθυμεί να γίνει ολοκληρωμένος Τέκτων δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος όταν απλά ακούει η ακόμη καταλαβαίνει τις διαλέξεις, αλλά πρέπει να βοηθηθεί από αυτές, και να τις έχει σαν σημεία αναφοράς γιά τον δρόμο του, μελετώντας, ερμηνεύοντας και αναπτύσσοντας τα σύμβολα γιά τον εαυτό του. ,,,,,,,,,,,,,,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ