Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Μέγα Αγαθοεργό Σώμα (ΜΑΣ) της Ε.Μ.Σ.τ.Ε

 

Tο Μέγα Αγαθοεργόν Σώμα (ΜΑΣ), δια του οποίου τα μέλη της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (ΕΜΣτΕ) ασκούν την φιλαλληλία και φιλανθρωπία, επιδιώκει να συντονίσει  την συλλογική Τεκτονική Αγαθοεργία.

Ο Πρώην Μέγας Διδάσκαλος Αδελφός Γεώργιος Καμινάρης είπε χαρακτηριστικώς "Ο τέταρτος κίων επί του οποίου στηρίζεται ο Τεκτονισμός είναι η Αγαθοεργία".
Αντικείμενο του ΜΑΣ είναι η χρηματοδότηση αγαθοεργών οργανισμών και προώθηση σκοπών οι οποίοι προάγουν την φιλανθρωπία, η στήριξη ασθενών προσώπων ή κοινωνικών ομάδων,  η συμπαράσταση και η έμπρακτη βοήθεια στον άνθρωπο.

Μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι Κανονισμοί, το Μέγα Αγαθοεργό Σώμα παρέχει, πλην άλλων, ενδεικτικά τα εξής:

  • Παροχή Επικουρικής Ιατρικής Βοηθείας / Γνωμοδοτήσεως από ομάδα αδελφών ιατρών.
  • Παροχή Επικουρικής Νοσοκομειακής Βοηθείας.
  • Αιμοδοσία.
  • Έκτακτα Χρηματικά Βοηθήματα.

ΔΙΟΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ

Μέγας Πρόεδρος του ΜΑΣ είναι, βάσει αξιώματός του, ο εν ενεργεία Μέγας Διδάσκαλος της ΕΜΣτΕ. Μέλη του ΜΑΣ είναι τα εν ενεργεία μέλη της Μεγάλης Στοάς.
Η διοίκησή του ΜΑΣ ασκείται υπό 12/μελούς  Συμβουλίου, ονομαζόμενου Εκτελεστικού Συμβουλίου,  του οποίου προεδρεύει Πρόεδρος διοριζόμενος υπό του Μεγάλου Προέδρου, ο οποίος, πλην αυτού, διορίζει δύο ακόμη μέλη του. Τα υπόλοιπα εννέα μέλη εκλέγονται από Στοές των Αθηνών, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη του από Επαρχιακές Στοές.
Ο τρόπος εκλογής των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου εξασφαλίζει την διαρκή σταδιακή ανανέωση των μελών του.
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο συστήνει τις Επιτροπές Γενιοών Υποθέσεων και Οικονομικών, Αιτημάτων, Εράνων και Δωρεών, καθώς και οποιαδήποτε άλλη Επιτροπή κριθεί αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών του.
Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΜΑΣ πραγματοποιείται το τρίτο Σάββατο του μηνός Μαρτίου.

ΕΣΟΔΑ και ΠΗΓΕΣ του ΜΑΣ

  • Μέρος των μηνιαίων συνδρομών των αδελφών
  • Συγκέντρωση των Ελεονομίων και προαιρετική απόδοσις αυτών στο ΜΑΣ
  • Δωρεές αδελφών
  • Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e - mail :

    Grand.Charity@nglgreece.org