Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η "ανάγκη" του φόβου



 Ο φόβος υπήρξε ανέκαθεν το ισχυρότερο όπλο στα χέρια όσων ήθελαν να ελέγχουν τις μάζες. απαντώταν δε παντού, από τις οικογένειες όπου τα παιδιά ανατρέφονταν υπό το φόβο του βούρδουλα μέχρι σε κοινωνίες ολόκληρες υποταγμένες στον τρόμο της αιώνιας και αδιάκοπης τιμωρίας.
Η μόνη ανά τους αιώνες ασπίδα προστασίας έναντι του φόβου ήταν η γνώση και γι αυτό όσοι ήθελαν να κρατήσουν τις μάζες δέσμιες, φρόντιζαν να περιορίσουν όσο γινόταν την απόκτησή της. Και χρησιμοποίησαν κάθε αθέμιτο μέσο, από τον έλεγχο της διδασκαλίας, μέχρι την πλήρη απαγόρευση της πρόσβασης σε οτιδήποτε αποτελούσε πηγή γνώσης. Στον 21ο αιώνα το φαινόμενο αυτό δεν είναι καθόλου σπάνιο, ιδίως στις φονταμενταλιστικές και δογματικές κοινωνίες ακόμα και του (θεωρητικά) προηγμένου δυτικού κόσμου. Διότι ποιό είναι χαρκτηριστικότερο παράδειγμα φονταμενταλιστικής κοινωνίας από την Αμερική, όπου με κατάχρηση του θρησκευτικού πνεύματος των ανθρώπων, έχει εμφυτευτεί βαθειά μέσα τους το μίσος προς τις "μοιαρές" κοινωνικές ομάδες (θυμηθείτε τα πανώ με τις απειλές "God hates you" και "You will go to hell".) Ομοίως με την κατάχρηση του πατριωτικού πνεύματος και τη δημιουργία του δόγματος "Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας" και "εμείς χτυπάμε πρώτοι την απειλή".Και όλα αυτά συμβαίνουν παρότι οι θεμελιωτές και της θρησκείας και της δημοκρατίας, ουδέποτε υιοθέτησαν ή δέχτηκαν οποιαδήποτε μορφή βίας ή εξαναγκασμού - κάθε άλλο μάλιστα.
Στις μέρες μα επίσης παρατηρείται και κάτι άλλο, ακόμα πιο ανησυχητικό. Η "ανάγκη" του φόβου... Όπου πολλοί επινοούν απίθανους εχθρούς και απίστευτες απειλές και εξαναγκάζουν τον εαυτό τους και τους άλλους να ζουν σε συνθήκες πλήρους τρομοκράτησης που φτάνει στα όρια της παράνοιας. Σατανικές οικογένειες, διαβολικές λέσχες, δρακόσαυροι, ερπετοειδείς σατανάδες ... Το φοβερό τρισυπόστατο τέρας Σιωνισμός-Μασονία-Ρόταρυ που στα μυαλά τους είναι ο ίδιος δαίμονας, μοναδικός ώς προς την ουσία και την αποστολή αλλά τριαδικός (και βάλε) ως προς τις υποστάσεις ... Και που όλοι οι δούλοι του έχουν στρατολογηθεί με σκοπό να πραγματοποιήσουν τους σατανικούς του σκοπούς, τον έλεγχο της σκέψης, τον έλεγχο του πληθυσμού, τον έλεγχο της οικονομίας, της υγείας, της μόρφωσης κ.λπ. Όλοι αυτοί οι στρατευμένοι εργάζονται νυχθημερόν δημιουργώντας ιδεολογίες και θεωρίες αλλά κυρίως επινοώντας τρόπους να τις επιβάλλουν στους άλλους, τους μη μυημένους. Και χρησιμοποιούν τρομερά όπλα, από κρυπτογραφημένα μηνύματα σε τραγούδια, εικόνες και κείμενα, μέχρι χημικά που ψεκάζουν από 12 χιλιόμετρα ύψος αλλά έχουν βρει ένα σατανικό τρόπο ώστε να τα κατευθύνουν αναραίωτα και αποτελσματικά στις μύτες των θυμάτων που βολτάρουν ανυποψίαστοι. Και έχει φωλιάσει τόσο πολύ αυτός ο φόβος στα μυαλά του κόσμου που πολλοί αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους όσο είναι ορατές οι γραμμές των ψεκασμών στον ουρανό και δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να ακούνε μουσική ή να διαβάζουν βιβλία για να μην περάσουν τα σατανικά μηνύματα στο υποσυνείδητό τους. Συστήνουν δε και ομάδες ακτιβιστών με συμμετοχή "επιστημόνων" ή "πνευματικών πατέρων" με σκοπό την "πληροφόρηση" του κόσμου και την αντίσταση στην απειλή.
Απέναντι σε όλον αυτόν τον παραλογισμό, δύο μόνο θεσμοί υπάρχουν που επιμένουν να αντιστέκονται. Θεσμοί προοδευτικοί και οι δύο αλλά εντελώς διαφορετικής φύσης, που όμως καθόλου δεν εμποδίζει οποιονδήποτε να μετέχει και στους δύο. Και αυτοί οι θεσμοί είναι ο Τεκτονισμός και η Επιστήμη. Και εάν η επιστήμη έχει δυστυχώς γίνει σε μεγάλο βαθμό αντικείμενο εκμετάλευσης ατόμων με εντελώς ιδιοτελείς και ευτελείς σκοπούς, ο Τεκτονισμός αντέχει ακόμα καλά. Και αντέχει επειδή δε θέτει όρια στην αναζήτηση της αλήθειας και παροτρύνει τα μέλη του στη διαρκή αναζήτηση αυτής, τα εφοδιάζει δε με ερεθίσματα και αφορμές ώστε να ερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να αποκτήσουν κάθε πληροφορία και κάθε γνώση ελεύθερα και αδογμάτιστα. Η ίδια του η ύπαρξη είναι αντίδραση και η αντίσταση στο σκοταδισμό και την επιβολή του φόβου αλλά ταυτόχρονα και ο οιωνός για ένα καλύτερο μέλλον.